Nare situatie

De politie heeft een inval bij een huis gedaan vanwege het vermoeden van drugsbezit en drugshandel. Bij de inval treft de politie een nare situatie aan. De woning, waar ook drie kinderen (9, 10 en 18) wonen, ziet er verwaarloosd uit. De politie maakt zich zorgen en neemt contact op met het Crisis Interventie Team (CIT).

Het CIT komt ter plaatsen en treft een zwaar vervuild huis aan waar onder andere uitwerpselen op de grond liggen. Iemand van de gemeente, die ook aanwezig is, geeft aan dat het gezin tot drie jaar geleden bekend was in de hulpverlening vanwege een aantal zorgmeldingen.

Daarnaast bleek dat het gezin in de schuldsanering zat, maar dit is plotseling afbetaald. De politie vermoedt dat zij hun schuld hebben afbetaald vanwege drugshandel. De moeder geeft aan dat ze niet akkoord gaat met hulp van buitenaf. Toch ziet de politie de noodzaak ervan in om naar een veilige opvang te kijken voor de kinderen.

Binnen het netwerk is helaas geen optie, want bij de grootvader vindt ook een inval plaats vanwege vermeende betrokkenheid bij drugshandel.

Het CIT schakelt Veilig Thuis in en overlegt over een plan van aanpak. Er wordt besloten dat het CIT en Veilig Thuis samen ter plekke een inschatting van de situatie gaan maken. Dit wordt vervolgens ook nog afgestemd met de politie.

Einde van de middag zijn zowel het CIT als Veilig Thuis ter plaatse. Dan blijkt dat de jongste twee kinderen door de moeder zijn ondergebracht bij familie op een geheime locatie. De moeder laat paniekerig en huilend weten dat ze bang is dat haar kinderen worden afgepakt. De vader probeert de moeder te kalmeren. Vanuit het CIT wordt een poging gedaan de moeder te benaderen om het gesprek weer voort te zetten. In de tussentijd wordt de woning bekeken door Veilig Thuis. Vooral op de eerste verdieping was het erg vies; naast de uitwerpselen ligt er ook veel vieze was en overal komt stank vandaan. Na enkele minuten is de moeder bedaard en wordt het gesprek voorgezet. Met Veilig Thuis wordt afgesproken dat vader en moeder het huis gaan opruimen en dat Veilig Thuis dit de volgende dag komt controleren en verder onderzoek zullen doen.

De politie maakt een zorgmelding op voor Veilig Thuis en het CIT sluit af en draagt het vervolg volledig over op Veilig Thuis. En zo is er weer een dag voorbij voor het CIT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *